Cornuri cu gem

Postat de RuxyRux in Prajituri
28 Oct 2012 | 7981 vizualizari
Cornuri cu gem

Calde, pufoase, delicioase, umplute cu magiun de prune ca la mama, o reteta by Ruxy, va invit cu mare drag, sa le savuram impreuna!

Ingrediente

  • 1 kg si 300 gr faina( si in plus pentru intins foaia)
  • 150 ml apa calduta
  • 200 gr unt( 85% grasime)
  • 400 gr iaurt( grecesc)
  • 5 oua mari
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un mic praf de sare
  • 300 gr zahar brun pudra
  • miere pentru uns cornurile
  • magiun de prune( facut in casa e ideal) si putin mai gros daca se poate
  • cateva galbenusuri pentru uns cornurile

Mod de preparare

Desigur cantitatea poate fi injumatatita.

Se cerne faina si aici insist si va rog sa o faceti neaparat. Saptamana trecuta intr-un lot de faina cumparata din Metro am gasit viermi, asa ca am aruncat un bax intreg, deci nu sariti acest pas, daca doriti cornuri fara carnita...LOL....mai in gluma mai in serios mi se pare brrrr....trist!

Dupa ce am cernut faina, facem zaharul pudra la masina de cafea, sau poate il aveti cumparat desi nu va sugerez( are amidon). Mixam ouale bine cu praful de sare.

Amestecam apoi toate ingredientele, untul sa fie cubulete si moale la temperatura camerei iar iaurtul scos din timp de la rece astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.

Apa calduta o adaugam treptat si framantam aluatul pana aproape nu se mai lipeste de maini, nu dureaza mult. Inca putina faina si e gata. Crestam aluatul in forma de cruce adanc pana jos si apoi il lasam la crescut o ora la loc caldut. Acoperim cu un servet curat vasul.

Dupa o ora, aluatul e usor impartit in 4 in urma crestaturii facute.

Rupem cate o parte si din ea facem trei bile de aluat. Daca dorim putem face si patru insa si cornurile vor iesi mai micute. Mie sincer, imi plac cele maaaari! 

Fiecare bila o vom intinde in forma de cerc cu mana atat cat se cere pe o suprafata infainata si punem gemul la mijloc. Pliem o data, apoi inca o data si partea de jos o ridicam si o lipim deasupra. Indoim usor cornul de la mijloc.

Punem cornurile in tava, le ungem cu galbenus si incingem cuptorul la 180 de grade.

Eu le-am copt timp de 30 de minute. Cat cornurile sunt inca fierbinti le ungem cu miere.

Poate o sa vi se para cam putin zahar la toata cantitatea de faina, insa este destul daca procedati in acest fel( le ungeti cu miere) sau de ce nu, le puteti pudra cu zahar pudra.

Sper sa va placa!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Desert croissante umplute

Postat de mirela0911

Desert croissante umplute

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2012, 22:25
Am si sosittttttttttt
la 28.10.2012, 22:28
Rocs bine ai sosit scumpa mica!
la 28.10.2012, 22:34
Ooooooooo ce dolofane delicioase stiam eu ca vor fi super
la 28.10.2012, 22:35
Asa e Diuta, dolofane ca bine ai mai zis multumesc scumpa mea prietena si tare ma bucur ca iti plac!
la 28.10.2012, 22:36
daca le puneai ieri sigur le executam si eu

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking