Maioneza

Postat de babi5 in Sosuri
20 Noi 2013 | 4988 vizualizari
Maioneza

Si iaca asa sa va spuna Babi cum face ea maioneza Sunt convinsa ca stiti cu toti dar o reteta in plus nu strica ..doua batai strica .. hi,hi,

Ingrediente

  • 300 ml ulei
  • 4 oua
  • sare
  • 1 lingura mustar (cu hrean am folosit eu )
  • 2 lingurite suc de lamie

Mod de preparare

Am pus doua oua la fiert ,apoi le-am tinut in apa rece le-am decojit .

Galbenusul se da prin razatoarea mica (eu l-am pus intreg si l-am pasat fiindca m-am grabit ).

Am separat si celelalte  doua ,galbenusuri si le-am amestecat  cu cele fierte, cu putina sare,cu o lingura de lemn adaugind uleiul  putin cite putin.

Cind compozitia incepe sa devina destul de solida adaugam lingura de mustar si sucul de lamiie si amestecam  bine in continuare pina terminam uleiul .(se poate adauga ulei mai mult daca se doreste o cantitate mai mare de maioneza )

Potrivim de  sare si maioneza poate fi folosita.

Buna tare ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

Postat de Bucataras

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

Cum se prepară Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă Decupează rotund feliile de pâine, unge-le cu puțin ulei de măsline și rumenește-le...

Citeste continuarea

Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola

Postat de Bucataras

Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola

Cum se prepară Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola: Taie bagheta de pâine în jumătăți, pe lungime. Stropește feliile de pâine cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2013, 08:59
la 20.11.2013, 09:02
foarte buna maioneza
la 20.11.2013, 09:12
la 20.11.2013, 09:22
la 20.11.2013, 09:26

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking