Maioneza rapida

Postat de bitza in Clasice
1 Feb 2010 | 5848 vizualizari
Maioneza rapida

Ingrediente

  • -1 galbenus fiert
  • -2 galbenusuri nefierte
  • -1 lingura mustar
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • -1 kg ulei
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

puneti intr0un vas inalt cele doua galbenusuri,cel fiert faramitat,mustarul,zeama de lamaie si sarea si se omogenizeaza cu mixerul.Dupa ce am omogenizat adaugam treptat ulei mixand incontinuu si tot asa pana terminam uleiul.Daca aveti ghinionul sa se taie mai adaugati putin mustar si gata.Dupa ce terminam maioneza adaugam o lingura de apa rece pentru a se omogeniza compozitia.Eu fac cu un kg de ulei pentru ca o pun in borcane si o pastrez la frigider ca sa nu mai fac de fiecare data maioneza!mi-a iesit un kg de maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza rapida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

Postat de Bucataras

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

Cum se prepară Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă Decupează rotund feliile de pâine, unge-le cu puțin ulei de măsline și rumenește-le...

Citeste continuarea

Salata de fasole rosie cu maioneza

Postat de gurita_ta2005

Salata de fasole rosie cu maioneza

Fasolea rosie se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Ceapa rosie se taie solzisori,se freaca cu putina sare,castravetele se taie pe jumatate si felii subtiri. Adaugam fasolea scursa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2010, 23:14
la 01.02.2010, 23:43
la 06.02.2010, 22:37
Cea mai simpla e cu oul intreg, si nu e la fel de gretoasa, adica e mai usoara
la 07.02.2010, 08:57
si eu fac maioneza cu oul intreg, ulei si mustar la mixerul vertical (are capatul cu un cutitas) si intr+un minut e gata....nu exagerez....Bitza , sa incerci....
la 09.02.2010, 08:40
Eu o fac cu telul de la mixerul vertical, in vasul lui inalt si subtire. E mai bine cu oul intreg ca iese mai multa in timp scurt.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking