Ingrediente
- 100 g mozzarella
- 50 g branza topita
- faina de malai, cam 200 g
- cascaval sau provolone , cum ii zice aici, afumat, 150 g
- cateva linguri de smantana
- o bucata de pancetta , taiata fasii, cam 50 g
- cateva masline
- sare, 2-3 lg ulei de masline. apa cam jumatate de litru
Mod de preparare
Apa se pune la foc si cand incepe sa fiarba se pune o lingurita de sare, uleiul. apoi se toarna malaiul in ploaie, amestecandu-se de zor, la foc potrivit spre mic.
Se taie mozzarella cubulete si se adauga in mamaliga, se amesteca bine sa se topeasca. Spre sfarsit cand e gata mamaliga, eu nu o las mai mult de 5-6 minute, se adauga si branza topita. se amesteca bine de tot.
Eu fac mamaliguta mai moale, cand o torn in farfurie se intinde pe toata suprafata. oricum se intareste doar un pic daca se raceste. Deci pun mamaliga in farfurie, cascavalul se rade deasupra direct, se adauga si smantana din loc in loc. Pancetta se prajeste putin in ulei si se taie fasii, apoi se pune deasupra. Se mai pun si cateva maslinute si gata cina.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu cascaval italian, pancetta si masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|