Mamaliga cu sos de rosii in straturi

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
30 Aug 2010 | 12602 vizualizari
Mamaliga cu sos de rosii in straturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • unt cat o nuca
  • supa de pui sau de legume
  • apa
  • malai
  • 300 g telemea de vaca
  • 100 g bacon
  • 100 g sunca
  • 4-5 rosii
  • 150 g parmezan
  • 1 ardei gras rosu
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste cateva minute in unt.Intr-un ceaun pregatim mamaliga astfel:se pune apa, supa , un praf de sare si lasam sa dea in fiert.Se adauga ceapa calita si apoi malaiul amestecand continuu.Se lasa sa fiarba la foc mic circa 15-20 min.

Separat curatam rosiile de coaja si le dam prin razatoare apoi le calim in putin unt pana scade zeama.

Intr-un vas termorezistent, uns si tapetat turnam in straturi jumatate din mamaliga, netezim cu ajutorul unei spatule si apoi punem jumatate din telemeaua rasa, baconul  si sunculita taiate felii subtiri si la finalrestul de mamaliga.Peste ultimul strat de mamaliga se pune sosul de rosii, restul de telemea si presaram parmezanul ras.Decoram cu fasii subtiri de ardei gras si dam la cuptor pentru circa 40-45 min.Inainte de servire lasam sa se raceasca circa 10 min. si asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu sos de rosii in straturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Postat de licurici_lra

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Drojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde...

Citeste continuarea

Crema de branza cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Crema de branza cu ciuperci

Spalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam de pe foc, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca. Le tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2010, 08:49
Ce bine ca sunt prima aici ! Mi-am baut cafeluta, acum pot gusta linistita din mamaliguta asta faina de tot !
Sunt sigura ca am sa ma sterg pe...bot Daca primesc o portioara iti dar 5 furcute... Vrei Medi, vrei ?
la 30.08.2010, 08:56
Sidy, iti dau doua portii ca mai am ...............da imi dai 10 furculite?
la 30.08.2010, 09:18
voi ma omorati aici
la 30.08.2010, 11:04
ce bine arata
la 30.08.2010, 11:09
ce frumos arata

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking