Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre

Postat de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri
9 Feb 2013 | 4015 vizualizari
Mămăligă Souffle -  Bûche de chèvre

Preparatele de genul acestuia se nasc după ce utilizez cam ce am "la faţa locului". Apoi vine partea mai dificilă, îmi vine greu să le dau o denumire. M-am gândit ceva timp cum să numesc mămăliga aceasta :))... până la urma am rămas cum ce vedeţi... Brânza de capră de acest tip a rămas favorita mea de prima dată când am gustat-o. A ador la propriu...

Ingrediente

  • 400 g mălai;
  • 200 g brânză de capră franţuzească (bûche de chèvre);
  • 100 g brânză de burduf;
  • 75 g unt;
  • 250 mL smântână;
  • 4 ouă;
  • 2 cepe;
  • puţin busuioc şi oregano;
  • sare.

Mod de preparare

Prima dată se face o mămăliga, în care se pune şi ceapă:

- se pun la fiert circa 1.5 L apă;

- se adaugă 1 lgţ sare, 50 g unt şi 2 cepe tocate mărunt;

- după ce dă în clocot apa, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu permite formarea aglomerărilor;

- se fierbe circa 10 minute. 

Mămăliga astfel obţinută, se lasă puţin la răcit după care se adaugă brânza de burduf, smântână, 25 de g unt, puţin busuioc şi oregano; se amestecă până se omogenizează totul. 

Compoziţia aceasta se pune într-o tavă, se nivelează şi se  acoperă cu cele 4 ouă bătute ca pentru omletă, cu un praf de sare. 

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, timp de 35 minute, la temperatura de circa 170 grade Celsius. 

În ultimele 5 minute se pune deasupra souffle-ului de mămăligă brânza de capră tăiată rondele. 

Souffle-ul se serveşte cald.

O nebunie, după părerea mea... :)  

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pateuri cu branza

Postat de privatelaura

Reteta de pateuri cu branza

Iata cum se prepara Reteta de pateuri cu branza: Mai intai se pregateste aluatul care trebuie sa stea la rece cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte sa coc pateurile. Intr-un vas, se...

Citeste continuarea

Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste

Postat de rocsi_1612

Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste

Spanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2013, 11:20
arata foarte bine!
la 09.02.2013, 11:20
vreau si eu
la 09.02.2013, 11:21
Multumesc. Serviti...
la 09.02.2013, 11:30
Un mic dejun ce-mi place tare mult
la 09.02.2013, 11:31
Haideti, Parinte...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking