Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga

Postat de kamy in Porc
5 Mai 2011 | 5992 vizualizari
Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga

Pentru ca nu am mai pus-o demult la treaba pe draga mea Cocotte,azi i-am dat de lucru.E ea putin accidentata de cand i-am scapat capacul pe gresie,facandu-mi praf 3 placi,dar nu mai bag in seama toate cele.Vreau sa va spun ca e super buna,se gateste la foc mic,mic si se fac toate foarte repede.

Ingrediente

  • 1 kg.spata porc
  • 1 kg.ciuperci
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei rosu
  • 3 rosii
  • 1 lg.praf de usturoi(se pot pune 4-5 catei de usturoi)
  • sare,piper
  • 1 ling.amidon alimentar

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi marisoare si se pune la calit in cateva ling.de ulei,cu capacul pus,la foc mic.

Cand scade zeama se pune ceapa,ardeiul si ciupercile taiate mai mare.Se amesteca si se lasa la fiert,cu capacul pus.Nu trebuie sa adaugati apa deoarece lasa ciupercile destula zeama.

Rosiile se cresteaza in partea opusa celei cu codita si se rad(in felul acesta ramane numai coaja).

Cand carnea e fiarta se adauga rosiile la mancare,se pune sare,piper si usturoiul pudra.(daca sosul a scazut mult se poate adauga putina apa,dar neaparat fierbinte)

Se mai lasa 5 min.sa fiarba dupa care se adauga amidonul desfacut in putina apa.

Mai lasam pe foc cca.5 min amestecand pe fundul cratitei sa nu se prinda.

Se serveste cu mamaliguta,piure,orez.

Noi pe langa am avut si niste rondele de ceapa,pane

Rondelele de ceapa le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/rondele-de-ceapa-pane-20974.html

Pofta maxima!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Friptura de purcel

Postat de oanapl

Friptura de purcel

Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt,...

Citeste continuarea

Varza cu sorici de porc

Postat de gurita_ta2005

Varza cu sorici de porc

Spalam varza,aruncam primele foi si o tocam fideluta,o punem intr-un castron,punem sare si o frecam cu mainiile.Se lasa deoparte 15 minute. Ceapa se taie marunt sau solzisori,se pune la calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2011, 18:47
oooooooooo nebunie
la 05.05.2011, 18:50
rocsi...speddy gonzales ms
la 05.05.2011, 18:53
ce bine arata cum ai fc inelele de ceapa?
la 05.05.2011, 18:55
Woaw, ce deliciu
la 05.05.2011, 19:00
elena...am pus si reteta aia

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking