Mancare de bame

Postat de Brindusa in Mancaruri de legume
30 Aug 2011 | 17053 vizualizari
Mancare de bame

Pentru astazi am pregatit o mancare rapida, dintr-o leguma mai putin cunoscuta la noi. Nu stiu de ce, pentru ca eu mananc bame de cand ma stiu. Adevarul e ca proaspata nu se prea gaseste in toate pietele. Eu am norocul sa o cultiv in gradina, asa ca imi este la indemana.

Ingrediente

  • 1 kg de bame
  • 6-8 rosii
  • 2 cepe, tocate marunt
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 4 linguri de otet

Mod de preparare

Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare.

Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele.

Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc.

Intr-o  tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele,rosiile si 1/2 lingurita de sare.

Pune capacul si fierbe mancarea de bame la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat (cam 20 minute). 

Pune sare si piper dupa gust. Serveste mancarea de bame calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de bame

Postat de Ela68

Mancare de bame

Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele.  Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri...

Citeste continuarea

Mancare de bame

Postat de Ela68

Mancare de bame

Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele.  Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2011, 22:38
Brindusa. Daca asa ies in farfurie cum ai prezentat...nota 100 de la mine. Imi place reteta imi place gustul....Eee! yo n-am reusit niciodata sa fac ceva aspectuos si nici foarte apetisant. Mi-a iesit mai mereu o kestie "mucilaginoasa"....(nici de aruncat, dar nici de infipt in ea)...o sa incerc reteta ta....
la 30.08.2011, 23:20
Daca sunt fierte in apa cu otet nu mai sunt baloase Si mie-mi place mancarea cu ba,e
la 30.08.2011, 23:50
MVMih, in farfurie este pranzul meu de azi. Daca le faci asa cum am scris eu, sigur nu ies "mucilaginoase". Neaparat sa incerci. Si sa-mi spui cum ti-au placut.
la 31.08.2011, 00:00
Foarte buna mancarica ta :
Si mie imi plac si cu carne si de post; au o aroma deosebita
la 31.08.2011, 07:54
Aş cultiva şi eu, de unde iei seminţele? Şi cum se ultivă, ca fasolea?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking