Ingrediente
- 1 kg de bame
- 6-8 rosii
- 2 cepe, tocate marunt
- 5 linguri ulei de masline
- sare, piper dupa gust
- 4 linguri de otet
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare.
Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele.
Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele,rosiile si 1/2 lingurita de sare.
Pune capacul si fierbe mancarea de bame la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat (cam 20 minute).
Pune sare si piper dupa gust. Serveste mancarea de bame calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|