Mâncare de bame/Bame Yemeği

Postat de nilguin in Mancaruri de post
14 Apr 2011 | 5933 vizualizari
Mâncare de bame/Bame Yemeği

Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne devin cleioase atunci când sunt gătite. Pentru a preveni apariţia acestui clei putem lăsa bamele acoperite cu un strat de roşii curăţate şi tăiate în bucăţele măcar 30 de minute, sau putem opări bamele în apă cu oţet sau borş.

Ingrediente

  • ½ kg bame tinere
  • 1 ceapă medie
  • 3 roşii mari cărnoase
  • pătrunjel
  • sare şi piper

Mod de preparare

Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine şi se pun într-un vas, roşiile sunt curăţate de coajă şi se taie în bucăţele mici după care sunt adăugate peste bame, se lasă aşa cel puţin 30 de minute.

Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţele mici. Într-o crăticioară se pune puţin ulei şi se căleşte ceapa, când aceasta a devenit aurie se adaugă şi bamele împreună cu roşiile. Se călesc un pic după care se adaugă un pahar mare de apă şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Dacă doriţi puteţi adăuga şi un cartof. Bamele se fierb până se înmoaie, când este gata se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se serveşte caldă,  fie simplă, fie alături de carne de pui sau vită.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de bame/Bame Yemeği" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi in sos de rosii cu usturoi

Postat de AdrianUdrea

Cartofi in sos de rosii cu usturoi

Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita. Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se...

Citeste continuarea

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Postat de susu

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Curatam urzicile si le spalam in mai multe  ape in felul urmator: le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2011, 10:30
la 14.04.2011, 11:13
la 14.04.2011, 11:19
mai da ce frumoasa eti tu,deliciose bamele
la 14.04.2011, 12:53
nu am mancat niciodata bame , oare ce gust au?
la 14.04.2011, 13:13
bunee

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking