Ingrediente
- o bucata (cca 1 kg) de afumatura de porc
- 2 cutii mari de fasole uscata (sau fasole boabe uscata fiarta separat)
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras (sau puteti pune colorati )
- 1 morcov
- pasta de ardei rosu (2 linguri)
- 1 lta boia de ardei
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1 pahar de vin alb
- ulei de masline
- sare, piper, 2 foi de dafin, o crenguta de cimbru; putin chimen, piri-piri
- coriandru verde proaspat
Mod de preparare
- Avem nevoie de o bucata de afumatura. Eu am avut carnea de la capul de porc afumata cu urechea, ratul si obrazul. Spalati bine si taiati cubulete.
- Ceapa se taie julien si se pune la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Cand devine moale si transparenta adaugam ardeiul taiat cuburi potrivite . Lasam sa se caleasca inca putin impreuna si apoi adaugam morcovul taiat cuburi mici. Punem foaia de dafin si acoperim vasul cca 5 minute sa se inabuse impreuna.
- Adaugam boia si pasta de ardei rosu si de tomate. Adaugam carnea afumata , amestecam toate bine si turnam vinul alb si apa fierbinte. Adaugam sare, piper, cimbru, chimen si acoperim . Lasma sa fiarba cca 1 ora. Daca e nevoie maia daugam apa. Gustam carnea si daca e bine fiarta adaugam fasolea boabe din conserva. Eu am pus din doua feluri: alba si rosie. Lasam sa mai fiarba putin, aduagam piri-piri (aveti grija ca acei ardei sunt foarte iuti. eu am pus doar unul si arde ) .
Dupa cca 15 minute adaugam coriandru proaspat tocat si stingem focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole boabe cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|