Mancare de gutui by Ina

Postat de pusikmea in Mancaruri de post
10 Oct 2012 | 9195 vizualizari
Mancare de gutui by Ina

De foarte mult timp mi-am propus sa fac aceasta mancare, sau ce-o fi...pentru ca sincera sa fiu, a mancare nu prea seamana, eu as pune-o la categoria deserturi, dar daca asa am gasit reteta, asa o duc si eu mai departe.. Multumesc de reteta Ina :* Este o mancare de post, este delicioasa si v-o recomand cu incredere.

Ingrediente

  • 2 gutui
  • 1 lingura de faina
  • 5-6 linguri de zahar ( daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar )
  • 80 ml ulei

Mod de preparare

Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri.

Incingem uleiul, peste care vom pune feliile de gutui si le prajim pe ambele parti, pana devin aurii, procedura dureaza cam 5-7 minute.

Adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba 5 minute, la foc mediu.

Intre timp pregatim caramelul din cele 5-6 linguri de zahar, pe care-l punem peste gutui, amestecand usor .

Amestecam faina cu putina apa si facem un rantas, pe care-l turnam peste gutui, amestecand cu grija pentru a nu se forma cocoloase si mai lasam 2-3 minute, dupa care oprim focul.

Eu am asezonat-o cu menta proaspata.

Se poate manca atat calda, cat si rece.

Pofta buna!!!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui by Ina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei de post cu verdeturi si seminte

Postat de simona72

Dovlecei de post cu verdeturi si seminte

Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu...

Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise, de post

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu gem de caise, de post

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2012, 14:57
interesant
la 10.10.2012, 14:58
si mie-mi pare mai degraba un desert,dar prezentarea-i la superlativ ca de obicei
la 10.10.2012, 14:59
Sufletista, asa am zis si eu prima oara cand am vazut reteta la Ina
la 10.10.2012, 15:01
Dia, multumesc, esti o draguta de felul tau azi o sa incerc sosul si la fripurica sa vad ce combinatie va iesii
la 10.10.2012, 15:11
bun bun..

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking