Mancare de iarna

Postat de Ade200 in Mancaruri cu carne
11 Dec 2011 | 13904 vizualizari
Mancare de iarna

Am pregătit o mâncare de duminică pentru diverse gusturi, combinând ce aveam la îndemână.

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcă mai tânără, gât şi aripi
  • 1 bucată de muşchi afumat
  • 1/2 ţelină
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 4 cepe
  • 5 morcovi
  • 1 gulioară
  • 1 felie de bostan
  • 1 varză mică
  • 1 borcan de roşii mici în bulion
  • sos de soia
  • ghimbir
  • ardei iute
  • maioneză de casă
  • cartofi fierţi
  • castraveţi muraţi
  • 1 gogoşar proaspăt
  • 2 ouă
  • curry
  • mărar verde(la varză)
  • patrunjel verde pentru supă
  • un borcan de 700 ml cu roşii în bulion

Mod de preparare

Am pus carnea cu legumele de supă(morcov, ţelină, pătrunjel, gulie, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, câteva boabe de piper, sare) în oală sub presiune. Am lăsat 40 de mninute de când a început să fiarbă.

Am fiert cartofii în coajă şi oul pentru maioneză în apă cu sare.

Am scos legumele şi am strecurat supa. Dintr-o parte din legume, plus o pulpă şi aripile a făcut soţul meu salată de boeuf că le taie milimetric(eu nu am răbdare la aşa ceva). Am pregătit maioneza din oul fiert şi un gălbenuş crud, 1 lingură de muştar şi ulei.

Carnea afumată am tăiat-o felii şi am prăjit-o puţin că aşa-i place soţului.

Separat, am făcut o mâncare pe placul meu. Am călit 2 cepe şi 1 gogoşar puţin. Am adăugat felia de dovleac bucăţi,varza fideluţă  şi am călit iar, apoi am adăugat nişte supă. Am pus  nişte carne din cea afumată şi prăjită, 1 pulpă de curcă şi gâtul,  ce a mai rămas din legumele fierte(gulia, o parte din ţelină, un morcov, ceapa fiartă). Am adăugat un borcan de 700 ml cu roşii în bulion(pus de mine astă-vară), sos de soia şi ghimbirul feliuţe subţiri(cam cât un deget mic). Ghimbirul l-am pus mai la început să se moaie bine.

Pentru că îmi place picant, am pus şi o linguriţă de pastă de ardei iute şi nişte curry.

Câţiva cartofi fierţi se pot servi lângă carnea prăjită, iar 2-3 se adaugă la salata de boeuf/curcă! În supă se pot pune găluşte sau tăieţei. Pentru găluşte să amestecaţi oul bătut cu grişul cam cu 10 minute înainte de a le pune în supă, ca să aibă timp să se umfle grişul. In fotografie e grişul dupa ce s-a umflat.

Uite aşa facem feluri diferite dintr-un foc şi avem pe mai multe zile papa că doar mergem la serviciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de cartofi

Postat de mirela0911

Musaca de cartofi

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....

Citeste continuarea

Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

Postat de Pungasa_Rogue

Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

Soriciul curatat de grasime si pastrama de porc afumata se taie in bucati mari si se clatesc cu apa. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei si o lingurita de sare. Se pune cratita la foc, acoperind-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2011, 10:59
Ce bune-s ambele
la 11.12.2011, 11:07
place
la 11.12.2011, 12:10
la 11.12.2011, 13:15
buna papica
la 11.12.2011, 13:58
buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking