Ingrediente
- un pachet cu vinete ( 3-4 vinete )
- un pachet cu ardei copt ( cca 600 g )
- o cutie cu rosii tocate , in sos tomat
- 3 cepe
- 2 morcovi
- sare
- piper
- 3-4 catei de usturoi
- patrunjel verde
Mod de preparare
Am decongelat cate un pachet de vinete si ardei copt, apoi le-am tocat marunt .
Am curatat ceapa si morcovul, le-am dar pe razatoare si le-am calit in 5-6 linguri cu ulei . Am adaugat sare, piper, am amestecat bine, dupa care am turnat continutul unei cutii cu bucati de rosii in sos tomat si am lasat sa dea in clocot. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat si vinetele, impreuna cu ardeiul copt.
Lasam sa mai dea cateva clocote , oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat.
Este excelenta calda, dar si rece, alaturi de felii de branza ( sau simpla, in zilele de post ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ... iarna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|