Zacusca de vinete pt iarna

Postat de mihaelab in Zacusca
20 Noi 2011 | 30561 vizualizari
Zacusca de vinete pt iarna

Ingrediente

  • 3kg vinete
  • 1 kg ulei
  • 2 kg ardei capia
  • 2 kg rosii
  • 1kg morcov
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 lingurita piper
  • 2linguri sare

Mod de preparare

Vinetele le ungem cu putin ulei (sa se curete de pielita mai usor) dupa care le bagam la cuptor pt a se coace. Dupa ce vinete s-au copt le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, dupa care le vom lua pielita. Le punem intr-o strecuratoare pt a se scurge zeama lasata de vinete.

Coacem si ardeii, iar ardeii dupa ce ii scoatem din cuptor o sa-i punem in apa rece pt a se curata mai bine. O data ardeii curatati ii vom taia marunt.

Ceapa o curatam si pe ea , o spalam si o taiem marunt. Morcovul il curatam , il spalam dupa care il vom da pe razatoarea cu ochiuri mici.

Rosiile le vom pune timp de 5 minute in apa oparita pt a se curata de coaja. Dupa ce am curatat rosiile de coaja le vom taia si pe ele marunt.

Intr-un ceaun vom pune uleiul peste care vom pune ceapa, iar cand ceapa s-a inmuiat putin vom pune morcovul, iar dupa 5 minute vom pune si ardeiul, vinetele tocate marunt, apoi rosiile si sa nu uitam de sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand pana ce iese uleiul la suprafata. O data iesit uleiul la suprafata inseamna ca este gata.

Acum putem pune zacusca in borcane dupa care o punem la cuptor timp de 10-15 min. Scoatem borcanele din cuptor si le invelim bine cu o patura pana a doua zi .A doua zi se pot depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca, reteta clasica la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de merisor67

Zacusca, reteta clasica la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Vinetele si ardeii se coc, se curata si se scurg foarte bine de lichid. In retetele mai noi se pastreaza si lichidul, punandu-se mai putin ulei, dar la reteta clasica, totul se fierbe in ulei,...

Citeste continuarea

Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

Postat de Dya

Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt. Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2011, 00:03
Este momentul sa deschidem un borcan
la 21.11.2011, 07:59
la 21.11.2011, 08:24
la 21.11.2011, 08:59
am venit la zacusca
la 21.11.2011, 09:10
Foarte buna.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking