Ingrediente
- 500 gr. linte
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- o felie gulie
- o felie radacina telina
- un fir de carnat cabanos
- 300gr ceafa
- 6 bucati costita de porc
- 100 ml ulei
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 200 ml suc de rosii
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute.
Punem lintea la fiert .
Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete.
Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit impreuna cu costitele .
Adaugam zarzavatul si amestecam , condimentam cu sare , piper dupa gust si o lingurita boia de ardei dulce .
Punem 2 cani de apa fiarta cat sa acopere compozitia si lasam la fiert.
Cand sunt fierte legumele si carnea punem lintea deja fiarta si sucul de rosii . Daca mai este nevoie mai adaugam sare si piper .
Se serveste calda cu muraturi sau salata preferata .
Noi am servit cu salata de leurda si rosii . A fost tare gustoasa mancarica de linte .
Merita sa incercati !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|