Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc

Postat de delia64 in Porc
11 Mar 2014 | 6405 vizualizari
Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc

Am descoperit lintea in aceasta iarna . Nora mea mi-a spus ca in Spania a mancat si este tare buna . Am incercat si intradevar este foarte gustoasa , un amestec intre mazare si fasole .

Ingrediente

  • 500 gr. linte
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o felie gulie
  • o felie radacina telina
  • un fir de carnat cabanos
  • 300gr ceafa
  • 6 bucati costita de porc
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute.

Punem lintea la fiert  .

Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete. 

Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit impreuna cu costitele .

Adaugam zarzavatul  si amestecam , condimentam cu sare , piper dupa gust si    o lingurita  boia de ardei dulce .

Punem 2 cani de apa fiarta cat sa acopere compozitia si lasam la fiert.

Cand sunt fierte legumele si carnea punem lintea deja fiarta si sucul de rosii . Daca mai este nevoie mai adaugam sare si piper .

Se serveste calda cu muraturi sau salata preferata .

Noi am servit cu salata de leurda si rosii .  A fost tare gustoasa mancarica de linte .

Merita sa incercati !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piftii - racituri traditionale

Postat de MotanLaOale

Piftii - racituri traditionale

Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune...

Citeste continuarea

Piftie de porc/racituri

Postat de diaconta

Piftie de porc/racituri

Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert. Am pus apa în oala....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2014, 21:18
Linte am mâncat zielel trecute, dar fără cârnat, fără ceafă, doar cu murături.
la 11.03.2014, 21:22
Pana la urma o sa incerc si eu lintea asta,sa vad cum este...
la 11.03.2014, 21:23
buuun!
la 11.03.2014, 21:23
offf, Padre ) si au fost bune? )
la 11.03.2014, 21:24
Nora mea este insarcinata si are tot felul de pofte si eu execut , ce nu face o mama pentru copii ei .

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking