Ingrediente
- 1 cana de linte
- 2 morcovi
- 2 cepe (reteta este cu ceapa rosie eu nu am avut )
- 2 catei de usturoi
- 1 foaie dafin
- 1/2 lingurita cimbru
- sare
- piper
- 50 ml ulei
- 1 lamie
- 1/2 telina
- 1/2 ardei rosu
- frunze de patrunjel proaspat
Mod de preparare
Se curata morcovul, se spala si se taie in cubulete, ceapa se curata si se toaca. Lintea se spala, se pune intr-o oala impreuna cu morcovul, ceapa, usturoiul, foaia de dafin si cimbrul. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba 15 minute la foc domol cu oala descoperita. Se mai adauga putina apa si se lasa sa fiarba in continuare cu capacul pe oala cca 30 minute.
Lintea trebuie sa aiba doar bobul moale (nu sa se sfarime), eu am fiert-o un picut prea tare. Apoi se indeparteaza foaia de dafin si usturoiul, se scurge bine printr-o sita (se lasa sa se scurga bine, bine) si se pune intr-un castron. Telina se da prin razatoarea mica, ardeiul se toaca marunt, lamaia se stoarce.
Se amesteca telina cu ardeiul si cu lintea, se adauga lamaia si uleiul, se mai potriveste de sare daca este cazul si se asezoneaza cu patrunjel verde.
Gustos si sanatos. Pofta sa aveti si nu ezitati sa o faceti. Buna, buna pentru dieta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|