Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote

Postat de medioto59 in Porc
25 Mai 2012 | 6650 vizualizari
Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote

A aparut mazarea noua..............nu ca asi fi un mare fan mazare dar chiar ca nu ma gandesc sa treaca vremea ei si sa nu beneficiez de savoarea unei mancarici cu mazare. .Dulce,savuroasa (asa cum spuneam) merge "confectionata" atat drept garnitura cat si mancarica......... fie ea cu carne sau de post este la fel de buna.

Ingrediente

  • 1 kg mazare
  • 600-700 g coaste proaspete de porc
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • o mana de mini-carote
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • marar verde
  • ulei de masline

Mod de preparare

Taiem bucati potrivite coastele de porc, le condimentam cu sare si piper macinat. Intr-o tigaie mai adanca incingem uleiul si rumenim coastele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurie. Tot in acest ulei sotam ceapa si usturoiul, taiate marunt, timp de 30 de secunde. Adaugam apoi mini-carotele, bucatile de coaste, apa cat sa acopere, potrivim de sare si lasam sa fiarba pana cand atat atat morcovul cat si carnea sunt aproape facute. Adaugam apoi si mazarea (a mea a fiert foaaaaaaaaaaaarte repede), cateva foi de dafin, cateva boabe de piper si completam cu apa astfel incat totul sa fie acoperit  de aceasta. La final adaugam si pasta de tomate, potrivim de sare si piper, adaugam si ceva marar verde (daca este cazul si un pic de zahar............eu nu am folosit pentru ca era o mazare tare dulce  ) si lasam sa dea in cateva clocote.

Asezonam cu marar verde si ne asezam la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura moldoveneasca

Postat de RODIMUR

Tochitura moldoveneasca

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...

Citeste continuarea

Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

Postat de ela2015

Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper.  Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2012, 21:36
prima servita
la 25.05.2012, 21:39
Hop si eu la masa
la 25.05.2012, 21:47
unde-i Gaby sa spuna iar "mini-carote,parca morcov nu era bun"
la 25.05.2012, 21:47
arata foarte bine
la 25.05.2012, 21:48
buna buna

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking