Mancare de urzici cu usturoi si mamaliga

Postat de divainbucatarie in Mancaruri de post
12 Mar 2011 | 82748 vizualizari
Mancare de urzici cu usturoi si mamaliga

Ingrediente

  • 6 gramezi de urzici
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi (romanesc)
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalam urzicile in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare.

Dupa ce le-am fiert aproximativ 5 minute le scoatem si le tocam cat mai marunt (mama mea le da prin masina de tocat, dar puteti folosi foarte bine un blender). Calim ceapa tocata marunt in ulei pana devine lucioasa. In acel moment adaugam urzicile, o lingura de faina si cativa catei de usturoi.

Adaugam sare, punem apa (cam 200 ml) si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade apa. Amestecam cat putem de des, astfel incat sa nu se lipeasca. Cand mancarea este gata puteti scoate catetii de usturoi din oala. Servim mancarea calda cu mamaliguta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de oanapl

Fasole batuta

Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.  A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2011, 11:21
Pentru asa ceva as da toate fripturile din lume
Exact la fel o fac si eu.Ce pofta mi-ai facut!!!!!
de unde sa iau eu urzici?
la 12.03.2011, 11:25
pacat ca nu gasesc urzici pe aici,ca tare pofta am sa mai mananc asa ceva
la 12.03.2011, 11:26
ce pofta mi-ai facut arata super ,prezentare exceptionala
la 12.03.2011, 11:27
waw mancare de urzici ,miamiii imi aduc aminte de bunica care imi face asa ceva .
la 12.03.2011, 11:36
mincarica de rizici vreau si euuuuu

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking