Ingrediente
- doua vinete potrivite
- doua cepe
- 3-4 catei de usturoi
- un morcov
- un ardei gras
- 4-5 rosii sau 2-3 linguri cu bulion
- cimbru
- sare
- piper boabe
- doua foi de dafin
- patrunjel verde
Mod de preparare
Ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei de masline cu apa ( eu mai mult le fierb decat le calesc, pentru ca am probleme cu fierea :P ). Cand capata culoare aurie se adauda o cescuta cu apa, cimbru, boabe de piper, foile de dafin, sare dupa gust si rosiile sau bulionul. Se amesteca cu o lingura de lemn, lasand pe foc, in continuare.
Vinetele se taie cubulete si se prajesc usor in tigaia cu putin ulei incins, dupa care se adauga peste legumele fierte. Lasam sa fiarba pana se patrunde vanata, apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat marunt.
Este gustoasa atat calda, cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|