Mancare de vinete cu afumatura si smantana

Postat de aliliana in Porc
20 Iul 2013 | 3365 vizualizari
Mancare de vinete cu afumatura si smantana

Ingrediente

  • 500 g costita afumata
  • 2 vinete
  • o ceapa
  • un morcov
  • 40 ml ulei
  • 150 g smantana pentru gatit La Dorna
  • sare, piper dupa gust
  • doi graunti de usturoi
  • o ceapa verde

Mod de preparare

Se portioneaza afumatura. 

Vinetele se spala si taie in fasii lungi. Morcovul si ceapa se spala si se toaca. Punem 40 ml ulei la incins si cand este gata punem impreuna ceapa, morcovul si afumatura. Le lasam sa se caleasca impreuna pana ce morcovul si ceapa se inmoaie. 

Adaugam vinetele ( care au fost date cu sare si lasate pret de 10 minute). Completam cu apa. Verificam daca mai e nevoie de sare, completam cu piper. Cand scade suficient de mult si toate ingredientele sunt patrunse, punem usturoi tocat si smantana. Se mai lasa pret de 3 minute. Se opreste focul. Se serveste cu ceapa verde tocata marunt. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu afumatura si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini tarte cu piept de porc

Postat de Constelatialeu

Mini tarte cu piept de porc

Aluatul foitaj l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am impartit in 6 si am imbracat formele de silicon, apoi am intepat mijlocul cu o furculita. Umplutura : Am taiat in...

Citeste continuarea

Mancare de naut cu legume si perisoare

Postat de simona72

Mancare de naut cu legume si perisoare

Baconul fara soric, taiat cubulete il prajim in 2-3 linguri ulei de masline. Cand a prins putina culoare adaugam ceapa taiata marunt. Lasam sa se caleasca impreuna pana ceapa se inmoaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2013, 12:06
bun
la 20.07.2013, 12:07
vreau si eu
la 20.07.2013, 12:07
Luana
la 20.07.2013, 12:08
Bya, hai..
la 20.07.2013, 12:11
Cred ca a iesit o nebunie!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking