Ingrediente
- carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 550 g,
- ciuperci conservate 1 borcan,
- bulion Panacris cca. 500 ml,
- fasole roşie conservată cca 400 g,
- măsline naturale Kalamata cca. 300 g,
- foi de dafin 1 bucată,
- sare iodată,
- piper boabe,
- lămâie 1-2 bucată,
- verdeaţă.
Mod de preparare
Carnea se prăjeşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă ciupercile scurse de zeamă, se mai lasă la prăjit cca 10 minute, apoi se stinge măncărica cu bulion. Se asezonează de sare, piper şi foi de dafin şi se lasă la fiert semiacoperit cca. 20 de minute, pentru a se împreuna gusturile, apoi măslinele, lăsându-se încă 10 minute la fiert.
Spre finalul fierberii se adaugă fasolea rosie scursă de zeamă, se mai lasă să dea un clocot apoi se adaugă feliile de lămaie şi se opreşte focul. După vreo 5 minute se scot feliile de lâmaie din mancărică.
Se serveşte ca atare sau alături de orez, cuş-cuş, paste făinoase, mămăligă
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|