Mancarica de linte
Postat de anaiordan in Mancaruri cu carne
23 Oct 2009 | 16329 vizualizari
Iata cateva informatii de pe Wikipedia:
Lintea este catalogată ca aliment de grad nutriţional A datorită conţinutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor şi proteină şi conţinutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu conţine colesterol şi aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în funcţie de varietatea preparată şi modul de preparare.
Lintea este o plantă originară din Orientul Apropiat şi a fost una dintre primele plante cultivate de om pentru a fi utilizată în alimentaţie, incă din Neolitic.
În prezent, lintea este utilizată extensiv la scară globală, fiind preferată de populaţia asiatică şi mediteraneană, precum şi de către vegetarieni.
Si cum eu sunt in Grecia...al ei genul asta de alimente se gaseste peste tot, il onsuma foarte mult..reunosc imi place si mie dar nu la fel de mult ca grecilor.