Eu i-am spus mamaie. Era genul acela de bunica ce avea mereu o vorba buna, un alint. Bateam ulita-n lung si-n lat in vacantele de vara, iar seara aveam pe picioare harta lumii desenata din praf :).
Ingrediente
6 pulpe de pui dezosate
10-12 oua de prepelita (6 oua de gaina)
5-6 catei de usturoi
1 pahar de apa
1 pahar de suc de rosii
1 foaie de dafin
sare
piper
ulei
Mod de preparare
Eu i-am spus mamaie. Era genul acela de bunica ce avea mereu o vorba buna, un alint. Bateam ulita-n lung si-n lat in vacantele de vara, iar seara aveam pe picioare harta lumii desenata din praf :). Mereu inventa cite ceva bun, de ma lingeam pe buze. Una dintre retetele minunate de mi le gatea cu dragoste de bunica era aceasta mincarica de pui cu oua. Este o reteta simpla si foarte gustoasa. Le-am preparat-o acum 2 zile Ioanei si lui Matei. Le-a placut tare mult.
Se spala pulpitele de pui si se pun intr-o tava.
Le stropim cu ulei, sare, piper si un pahar cu apa.
Aruncam citiva catei de usturoi (eu i-am pus cu tot cu coaja si putin crestati) si o foaie de dafin.
Adaugam un pahar de suc de rosii, sare si piper dupa gust si dam la cuptor.
In prealabil am incalizt cuptorul cam 10 minute la 220 de grade, apoi am lasat tava cam 30-40 de minute, intorcind cu 10 minute inainte de a le scoate pulpitele in tava o data.
La final am pus si ouale (vreo 10-12 de prepelita, dar merge fff bine si cu oua de gaina) si am mai lasat 5 minute in cuptor sa se faca si acestea.
Va spun, mamaia mea nu dadea niciodata gres cu aceasta reteta de mincarica de pui cu oua.
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui cu oua a la bunica" nu uita sa-i faci un review.
Spalam pieptul de pui si il feliem dupa preferinta.
Prazul spalat se taie rondele; ardeiul rosu spalat se taie fasii.
Se calesc in ulei, se condimenteaza si apoi adaugam pieptul de pui...
Umplutura: Intr-un bol puneti carnea, peste carne puneti branza, apoi puneti masline verzi si masline negri. Puneti si cascaval, opriti cam 50 g de cascaval le veti folosi la sfarsit. Puneti sos...