Mancarica de sfecla rosie

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
5 Sep 2010 | 7998 vizualizari
Mancarica de sfecla rosie

Ingrediente

  • 750 g sfecla rosie
  • 350 ml supa de legume
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 40 g unt
  • 1,5 linguri de faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri smantana 
  • 2 linguri hrean cu otet
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Se spala sfecla, se curata si se taie cubulete. Se pune intr-o cratita cu 150 ml supa si se fierbe acoperit 10 minute la foc mic.

Se curata ceapa si se toaca, apoi se prajeste in ulei pana se inmoaie.

Se prajeste faina in unt pana devine aurie amestecand continuu, apoi se adauga supa ramasa si se fierbe 5 minute la foc mic pana se ingroasa.

Sfecla impreuna cu zeama lasata se amesteca cu ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie. 

Se adauga smantana si hreanul la sos, se sareaza si se amesteca, apoi se toarna peste sfecla sau se serveste separat. Se poate servi alaturi de carnati prajiti si cartofi fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea...

Citeste continuarea

Zucchini cu mozzarella la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Zucchini cu mozzarella la cuptor

Dovleceii zucchini se spala bine si se dau pe razatoarea mare,se lasa putin si se storc de zeama. Deasupra punem cele 2 oua,parmezanul ras,usturoiul pisat,sare,piper si jumatate de mozzarella...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2010, 23:40
prima , sunt mare amatoare de sfecla rosie , trebuie sa incec reteta
la 06.09.2010, 00:22
si eu a doua ,vreau si eu corinuta mai poti ,cum stai cu raceala ca eu rau de totsuper retata ta am venit la masa
la 06.09.2010, 19:03
Miha, eu nu-s asa amatoare de sfecla, dar am mancat ieri de doua oricred ca asta spune ceva!
la 06.09.2010, 19:05
Nadina, bine ai venit!Nici eu nu stau bine, ba parca din ce in ce mai rau....bag la paracetamol si ceai ......
la 06.09.2010, 19:20
si eu vreau

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking