Mancarica de sfecla rosie

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
5 Sep 2010 | 8012 vizualizari
Mancarica de sfecla rosie

Ingrediente

  • 750 g sfecla rosie
  • 350 ml supa de legume
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 40 g unt
  • 1,5 linguri de faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri smantana 
  • 2 linguri hrean cu otet
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Se spala sfecla, se curata si se taie cubulete. Se pune intr-o cratita cu 150 ml supa si se fierbe acoperit 10 minute la foc mic.

Se curata ceapa si se toaca, apoi se prajeste in ulei pana se inmoaie.

Se prajeste faina in unt pana devine aurie amestecand continuu, apoi se adauga supa ramasa si se fierbe 5 minute la foc mic pana se ingroasa.

Sfecla impreuna cu zeama lasata se amesteca cu ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie. 

Se adauga smantana si hreanul la sos, se sareaza si se amesteca, apoi se toarna peste sfecla sau se serveste separat. Se poate servi alaturi de carnati prajiti si cartofi fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Quiche cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Quiche cu branzeturi

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece, taiat cubulete. Adaugam praful de sare si faina. Framantam cu mana, va rezulta un aluat nisipos. Adaugam apa rece pana aluatul se incheaga si formam o...

Citeste continuarea

Omleta cu branza si legume la Panini Maker

Postat de deyutzky

Omleta cu branza si legume la Panini Maker

Batem ouale cu putina sare, adaugam piper dupa gust, branza si amestecam bine.  Spalam ceapa si o taiem marunt. Spalam ardeiul, il curatam de samburi si il taiem fasiute. Adaugam ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2010, 23:40
prima , sunt mare amatoare de sfecla rosie , trebuie sa incec reteta
la 06.09.2010, 00:22
si eu a doua ,vreau si eu corinuta mai poti ,cum stai cu raceala ca eu rau de totsuper retata ta am venit la masa
la 06.09.2010, 19:03
Miha, eu nu-s asa amatoare de sfecla, dar am mancat ieri de doua oricred ca asta spune ceva!
la 06.09.2010, 19:05
Nadina, bine ai venit!Nici eu nu stau bine, ba parca din ce in ce mai rau....bag la paracetamol si ceai ......
la 06.09.2010, 19:20
si eu vreau

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking