Mancarica de sfecla rosie

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
5 Sep 2010 | 8042 vizualizari
Mancarica de sfecla rosie

Ingrediente

  • 750 g sfecla rosie
  • 350 ml supa de legume
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 40 g unt
  • 1,5 linguri de faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri smantana 
  • 2 linguri hrean cu otet
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Se spala sfecla, se curata si se taie cubulete. Se pune intr-o cratita cu 150 ml supa si se fierbe acoperit 10 minute la foc mic.

Se curata ceapa si se toaca, apoi se prajeste in ulei pana se inmoaie.

Se prajeste faina in unt pana devine aurie amestecand continuu, apoi se adauga supa ramasa si se fierbe 5 minute la foc mic pana se ingroasa.

Sfecla impreuna cu zeama lasata se amesteca cu ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie. 

Se adauga smantana si hreanul la sos, se sareaza si se amesteca, apoi se toarna peste sfecla sau se serveste separat. Se poate servi alaturi de carnati prajiti si cartofi fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Plăcintă cu piept de pui şi legume

Postat de diaconta

Plăcintă cu piept de pui şi legume

Pieptul de pui l-am taiat felii,l-am condimentat si l-am prajit în tigaie,dupa care l-am taiat bucati mai mici. Legumele mexicane si broccoli le-am fiert în apa cu sare....

Citeste continuarea

Aperitiv terina de branza cu masline

Postat de rocsi_1612

Aperitiv terina de branza cu masline

Gelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2010, 23:40
prima , sunt mare amatoare de sfecla rosie , trebuie sa incec reteta
la 06.09.2010, 00:22
si eu a doua ,vreau si eu corinuta mai poti ,cum stai cu raceala ca eu rau de totsuper retata ta am venit la masa
la 06.09.2010, 19:03
Miha, eu nu-s asa amatoare de sfecla, dar am mancat ieri de doua oricred ca asta spune ceva!
la 06.09.2010, 19:05
Nadina, bine ai venit!Nici eu nu stau bine, ba parca din ce in ce mai rau....bag la paracetamol si ceai ......
la 06.09.2010, 19:20
si eu vreau

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking