Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi

Postat de Oana in Mancaruri de legume
1 Oct 2010 | 23376 vizualizari
Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi

Ingrediente

  • 2 kg spanac proaspat
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • o ceasca suc de rosii
  • cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spanacul se curata, se spala bine, apoi se opareste in apa fiarta cu sare. Se scoate intr-un castron cu apa rece si apoi se lasa la scurs. Se toaca mai mare.

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune putin ulei, iar cand s-a incins se calesc ceapa si ardeiul, adaugand din cand in cand apa fiarta. Cand s-au inmuiat se adauga spanacul, sare, piper si inca putina apa calda. Se acopera cu capac si se tine pe foc pana se inmoaie. Se adauga sucul de rosii, se mai fierbe 5 minute si se opreste focul. Se adauga usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat fin.

Se serveste cald, cu oua ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de mazare cu costita

Postat de eumimi

Mancare de mazare cu costita

Taiem ceapa cubulete si o punem impreuna cu costita la calit in ulei incins. Le lasam 10- 12 minute, pana incepe sa se patrunda costita, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cubri....

Citeste continuarea

Salată de cartofi cu chimen

Postat de Zamfira

Salată de cartofi cu chimen

Fierbem cartofii în apă cu sare sau în aburi. Lăsăm sa se răcească astfel devin mai puțin sfărămicioși. Curățăm cartofii și îi tăiem rondele mai groase. Călim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2010, 21:54
Prima,imi aiu portia si plec
la 01.10.2010, 22:16
Oooooo, ce mancare bunaaaaaa ! Ai fost libera de ai gatit asa mult sau i-ai dat liber lui Cata ?))
la 01.10.2010, 22:31
Nu-mi place mancarea de spanac, dar am venit sa te salut. Iti las si furcile, poate ai nevoie.
la 01.10.2010, 22:42
Buni, ma tin sa postez de cateva zile Nici unul nu a mancat, a fost doar pt. mine, mie imi place la nebunie
la 01.10.2010, 23:05
Si mie-mi place

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking