Mancarica de vara cu mamaliguta

Postat de Oana in Mancaruri de post
13 Aug 2009 | 24205 vizualizari
Mancarica de vara cu mamaliguta

Inspirata de mancarica Ancutei si mai ales de legumele proaspete din gradina bunicii, am incropit repede o mancare simpla si extraordinar de gustoasa! mancata rece, cu paine crocanta, e un deliciu! Iar calda, am mancat-o cu mamaliguta, super buna!

Ingrediente

  • 3 vinete micute
  • 3 ardei grasi
  • 3 rosii mari si coapte bine
  • un dovlecel
  • o ceapa mare rosie
  • cativa catei de usturoi
  • frunze de dafin
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Legumele se spala sub jet de apa rece. Vinetele se taie in cuburi mai mari cu tot cu coaja si se presara sare peste ele. Le lasam asa pana pregatim celelalte legume.

Ceapa se taie solzisori, ardeiul gras cuburi maricele si dovlecelul curatat de coaja la fel. Intr-o craticioara incapatoare se pun cateva linguri cu ulei si se inabusesc ceapa, ardeiul si dovlecelul, adaugandu-se din cand in cand cate putina apa.

Intre timp, rosiile se curata de piele si cotoare si se taie cuburi maricele. Se adauga la mancare foile de dafin si condimentele dupa gust. Vinetele se clatesc de mai multe ori cu apa rece si se scurg bine, apoi se pun in oala impreuna cu rosiile. Se lasa la fiert cu capac, la foc potrivit, 20 de minute.

La sfarsit se poate presara verdeata proaspata, tocata marunt, eu insa am ramas fara :((

Se serveste cu mamaliguta si un ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vara cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Postat de merisor67

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei...

Citeste continuarea

Tocanita cu ardei copti si linte

Postat de rocsi_1612

Tocanita cu ardei copti si linte

Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama. Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa. Rosiile decojite le tocati, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2009, 09:32
la 13.08.2009, 12:00
Hop si eu!
la 13.08.2009, 12:05
Sa stiti ca nu mai e! s-a terminat imediat Si o sa mai fac azi sau maine, ca eu nu m-am saturat Si va dau si voua
la 13.08.2009, 12:50
recomand un vin roze de tara la mancaea asta, am incercato e
la 13.08.2009, 15:23
sunt innebunita dupa acest ghiveci...mai ales servit cu mamaligutza..am sa fac si eu zilele astea...chiar nu mai stiam ce sa gatesc

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking