Ingrediente
- 3 vinete lungi
- 4 ardei verzi
- 2 rosii
- 200 g carne tocata
- 3-4 felii miez de paine
- 1 ou
- 2-3 catei de usturoi
- piper, boia, sare
- suc de rosii (sau bulion si apa calda)
Mod de preparare
Se framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei.
Se curata vinetele si se feliaza pe lung. Se prajesc in ulei pana se inmoaie si se pun pe un servetel sa se scurga uleiul.
Se pun doua felii de vinete suprapuse in forma de +, se aseaza o chiftea in mijloc, se impatureste, se pune deasupra o felie de rosie si una de ardei, si se inteapa in mijloc cu o scobitoare. Se impaturesc toate chiftele cu cate doua felii de vanata si se aseaza in tava una langa alta.
Se amesteca sucul de rosii cu mirodeniile (sare, piper, boia) si se varsa peste kebap. Se introduce tava in cuptorul incins la 200`C pentru 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Islim kebabi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|