Ingrediente
- 1 kg pulpe de pui
- 1 ceapa mica
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia de ardei
- 2 lingurite sare
- 4 linguri cu ulei de masline
- usturoi pisat (3-4 catei)
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol mare sau direct in oala sub presiune. Peste sos se pun pulpele, cu piele sau fara piele, eu le pregatesc cu piele si scot pielea inainte de servire. Se amesteca bine pulpele in sos si se lasa la frigider timp de o ora.
Pulpele se aseaza in cratita iar la mijoc se pune ceapa intreaga. Se inchide capacul si se pune cratita pe foc la flacara mare in jur de 10 minute in functie de tipul oalei sub presiune apoi se da focul la mic si se lasa 45 de minute.
Dupa ce s-a gatit carnea, se scurge de zeama si se serveste sau se poate praji in putin ulei pentru a deveni usor crocanta, carnea se va desprinde foarte usor de pe os.
Desi se pune deloc apa in cratita, carnea va lasa zeama pe care o puteti folosi la ciorbe, la pilaf sau ca sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tandir kebabi de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|