Tandir kebabi de pui

Postat de Giana in Pui
25 Aug 2014 | 7236 vizualizari
Tandir kebabi de pui

Tandir kebabi este o friptura din muschi de vita sau de oaie specifica zonei Konya din Turcia. Carnea se prepara la cuptor, inabusita in suc propriu, fara a adauga apa. Eu am incercat varianta cu pulpe pui inabusite la oala sub presiune iar rezultatul a fost exceptional. Carnea a fost foarte gustoasa si moale.

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • usturoi pisat (3-4 catei)

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol mare sau direct in oala sub presiune. Peste sos se pun pulpele, cu piele sau fara piele, eu le pregatesc cu piele si scot pielea inainte de servire. Se amesteca bine pulpele in sos si se lasa la frigider timp de o ora.

Pulpele se aseaza in cratita iar la mijoc se pune ceapa intreaga. Se inchide capacul si se pune cratita pe foc la flacara mare in jur de 10 minute in functie de tipul oalei sub presiune apoi se da focul la mic si se lasa 45 de minute.

Dupa ce s-a gatit carnea, se scurge de zeama si se serveste sau se poate praji in putin ulei pentru a deveni usor crocanta, carnea se va desprinde foarte usor de pe os.

Desi se pune deloc apa in cratita, carnea va lasa zeama pe care o puteti folosi la ciorbe, la pilaf sau ca sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tandir kebabi de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Postat de mirela0911

Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa. Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare...

Citeste continuarea

Piept de pui impanat, la Multicooker 5 in 1 Digital 5,6 l Crock Pot-reteta nr.1900

Postat de mihaelar63

Piept de pui impanat, la  Multicooker 5 in 1 Digital 5,6 l Crock Pot-reteta nr.1900

 Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Introduceti cartofii in cuva aparatului de gatit si ii amestecati cu putin ulei, 100 ml apa, patrunjel verde tocat si ii sarati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2014, 17:04
la 25.08.2014, 18:52
super. o sa o gatesc!
la 25.08.2014, 18:53
Tare mi-ar place sa gust!!
la 25.08.2014, 18:55
Tandir kebabi la farfurietare bun!
la 25.08.2014, 18:57
like

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking