Islim kebabi

Postat de Giana in Vita
24 Iun 2014 | 7855 vizualizari
Islim kebabi

Islim kebabi este o mancare traditionala turceasca care se pregateste la cuptor, din felii de vinete prajite, umplute cu chiftele din carne tocata.

Ingrediente

  • 3 vinete lungi
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 200 g carne tocata
  • 3-4 felii miez de paine
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper, boia, sare
  • suc de rosii (sau bulion si apa calda)

Mod de preparare

Se framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei.

Se curata vinetele si se feliaza pe lung. Se prajesc in ulei pana se inmoaie si se pun pe un servetel sa se scurga uleiul.

Se pun doua felii de vinete suprapuse in forma de +, se aseaza o chiftea in mijloc, se impatureste, se pune deasupra o felie de rosie si una de ardei, si se inteapa in mijloc cu o scobitoare. Se impaturesc toate chiftele cu cate doua felii de vanata si se aseaza in tava una langa alta.

Se amesteca sucul de rosii cu mirodeniile (sare, piper, boia) si se varsa peste kebap. Se introduce tava in cuptorul incins la 200`C pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islim kebabi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Postat de ela2015

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură). Într-o tigaie înaltă punem uleiul....

Citeste continuarea

Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

Postat de Pungasa_Rogue

Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

Preparare Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2014, 14:34
la 24.06.2014, 14:37
la 24.06.2014, 14:51
la 24.06.2014, 15:10
la 24.06.2014, 15:11

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking