Mancarica din legume de sezon

Postat de dentistutza in Mancaruri de post
15 Sep 2011 | 4788 vizualizari
Mancarica din legume de sezon

Simpla, fara carne, multe rosii...asa ca de vara chiar daca suntem la jumatatea lunii Septembrie.

Ingrediente

  • 1 kg rosii grase si coapte
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei kapia
  • 1-2 cartofi
  • 6 catei de usturoi
  • condimente: sare,piper alb, busuioc sau oregano sau...
  • 1 plic de condiment pt salata italiana Kotany
  • 1 lingurita zahar
  • ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa, ardeiul,kapia, cartofii si 2-3 catei de usturoi se taie cubulete potrivite si se pun in cratita la calit in ulei de masline cu un pref de sare. Intre timp se decojesc rosiile si se taie bucatele. Cand ceapa este sticloasa si cuburile de cartof incep sa se inmoaie se adauga rosiile in cratita impreuna cu condimentele dorite. Se lasa pe foc mic/mediu sa fiarba amestecand uneori ca sa nu se prinda. Pe masura ce scade zeama lasata de rosii se gusta si se mai potriveste de arome. Spre final se aduga si zaharul urmat de restul de usturoi tocat fin.

Servim cald cu paine proaspata care inevitabil se va scalda in sosul apetisant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica din legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigei crocanti de post

Postat de Ina

Covrigei crocanti de post

Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...

Citeste continuarea

Chiftelute din soia cu dovlecel

Postat de andaoana

Chiftelute din soia cu dovlecel

Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca. Dovlecelul l-am curatat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2011, 12:08
la 15.09.2011, 12:34
e de sezon asa ca numa' buna-i
la 15.09.2011, 13:21
la 15.09.2011, 13:27
buna
la 15.09.2011, 13:59
place

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking