Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Postat de Sidy in Conserve
13 Sep 2010 | 14247 vizualizari
Marinata de peste cu lamaie si usturoi

Daca tot e vremea asigurarii camarii de iarna cu bunatati, atunci haideti la drum cu aceasta marinata...Mai ales daca aveti....pescari in familie !

Ingrediente

  • 2 kg peste
  • 2-3 lamai
  • 500 ml ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • borcane cu filet

Mod de preparare

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete grosime. In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste.

Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe. Cu uleiul trebuie sa ajungem la nivelul de sus al pestelui. Marinata se fierbe la foc mic , 5-6 ore, acoperit , pina cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Marinata rezultata o introducem in borcane pe care le infiletam strans. Borcanele cu marinata se pun la dunst 30 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa aceasta punem borcanele in pat cald , acoperite bine cu o patura , pina a doua zi cand s-au racit si se pot pune in camara pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste cu lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia

Postat de ctlina

Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia

Taiati carnea de vita in cuburi. Amestecati ingredientele pentru marinată, adaugati carnea si amestecati bine. Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori. Puneti uleiul...

Citeste continuarea

Medalion de somon cu sos gremolada

Postat de Bunica

Medalion de somon cu sos gremolada

Amesteca ingredientele pentru marinat pestele,unge pestele si pune-l intr-un vas acoperit pentru o ora. Intre timp ocupa-te de sosul gremolada. Patrunjelul se spala,se taie marunt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2010, 12:02
ce peste ai folosit???? caras?? vad ca se aleg usor oasele dupa.... sotul meu ma bate la cap ca vrea o marinata de aia intreb
la 13.09.2010, 12:05
Trebuie sa fie o minunatie Sidy, mama mea facea ceva de genul dar punea si legume.

Pana o bat la cap sa-mi dea reteta , pap de la tine un pic ca bine mai arata!
la 13.09.2010, 12:13
mama mea face foarte des,ca tatal meu e mare pescar
la 13.09.2010, 14:00
acum am scos sa dezghet niste caras pentru ciorba, dar stau in cumpana daca sa anulez ciorba ca sa fac marinata...
la 13.09.2010, 14:02
5-6 ore? Nu, mersi!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking