Ingrediente
- Marinata: -
- -o lingura ulei de masline
- -zeama de la jumatate de lamaie
- -sare dupa gust
- -piper dupa gust
- 1 vf.cutit praf de usturoi
- Sos:
- -1 lingurita miere
- -200 ml. vin alb
- Gremolada:
- -o lingura frunze de patrunjel
- -2 catei de usturoi
- -coaja de la o lamaie
- -zeama de la o lamaie
- 2 lingurite ulei de masline
- -1/2 lingurita sare
- -1/4 lingurita fulgi de ardei
- -1/4 piper proaspat macinat
- -feliute de lamaie pentru ornat
Mod de preparare
Amesteca ingredientele pentru marinat pestele,unge pestele si pune-l intr-un vas acoperit pentru o ora.
Intre timp ocupa-te de sosul gremolada.
Patrunjelul se spala,se taie marunt.
Usturoiul se curata si se spala.
Rade lamaia,apoi stoarge zeama.
Intr-un blender se amesteca toate ingredientele pentru sos,mixand foarte bine.
Totul se transfera din blender in tr-un borcan inchis ermetic pentru o ora.
Somonul se scoate din vasul pentru marinat,se transfera intr-un vas ceramic si se toarna sosul format peste el si se introduce in cuptor pentru 30 minute.
Se scoate vasul ,se toarna vinul peste peste si se mai da la cuptor pentru 10 minute.
Se serveste cald cu sos gremolada deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon cu sos gremolada" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|