Medalion de somon cu sos gremolada

Postat de Bunica in Somon
12 Oct 2013 | 14810 vizualizari
Medalion de somon cu sos gremolada

Nu e o noutate ca-mi place pestele.Aveam doua medalioane de somon si m-am gandit sa fac unu cu sos gremolada.Am gasit la Radu Popovici o reteta ,pe care am modificat-o pe gustul meu.

Ingrediente

  • Marinata: -
  • -o lingura ulei de masline
  • -zeama de la jumatate de lamaie
  • -sare dupa gust
  • -piper dupa gust
  • 1 vf.cutit praf de usturoi
  • Sos:
  • -1 lingurita miere
  • -200 ml. vin alb
  • Gremolada:
  • -o lingura frunze de patrunjel
  • -2 catei de usturoi
  • -coaja de la o lamaie
  • -zeama de la o lamaie
  • 2 lingurite ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/4 lingurita fulgi de ardei
  • -1/4 piper proaspat macinat
  • -feliute de lamaie pentru ornat

Mod de preparare

Amesteca ingredientele pentru marinat pestele,unge pestele si pune-l intr-un vas acoperit pentru o ora.

Intre timp ocupa-te de sosul gremolada.

Patrunjelul se spala,se taie marunt.

Usturoiul se curata si se spala.

Rade lamaia,apoi stoarge zeama.

Intr-un blender se amesteca toate ingredientele pentru sos,mixand foarte bine.

Totul se transfera din blender in tr-un borcan inchis ermetic pentru o ora.

Somonul se scoate din vasul pentru marinat,se transfera intr-un vas ceramic si se toarna sosul format peste el si se introduce in cuptor pentru 30 minute.

Se scoate vasul ,se toarna vinul peste peste si se mai da la cuptor pentru 10 minute.

Se serveste cald cu sos gremolada deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon cu sos gremolada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Somon glazurat la grill

Postat de RuxyRux

Somon glazurat  la grill

Somonul se spala se scurge si se  pune pe el lamaie si putina sare.  Se prepara glazura : se amesteca mustarul, cu o lingurita de zeama de lamaie, cu uleiul de masline, cu putina sare...

Citeste continuarea

Somon cu sos de mustar si miere

Postat de Irina

Somon cu sos de mustar si miere

Am pregatit intai vasul de frigere. Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare. In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2013, 11:28
yummyyy.ce bun trebuie sa fie
la 12.10.2013, 11:33
delicios
la 12.10.2013, 11:36
la 12.10.2013, 11:38
Buni, eu sunt o bunatate!
la 12.10.2013, 11:39

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking