Mazare cu sos

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
30 Aug 2010 | 54211 vizualizari
Mazare cu sos

Nu mai mancasem de mult timp si am zis ca daca ieri tot a fost post,sa pregatesc putina mazare...

Ingrediente

  • 1 borcan mazare 800 gr
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura faina alba
  • piper
  • vegeta
  • ulei

Mod de preparare

ceapa se curata si se toaca foarte marunt.

rosia se curata de pielita si se taie bucatele mici.

intr-o tigaie se pune putin ulei la incins.

apoi se pune ceapa si rosia tocate si se lasa putin sa se traga in ulei.

dupa ce se inmoaie putin ceapa se pune mazarea,pe care o spalam cu apa din abundenta.

se acopera cu apa(dar mai intai gustati sa vedeti cat e de fiarta,pentru ca de obicei mazarea din borcan sau din cutie sunt fierte,unele mai mult altele mai putin).

se pune vegeta si piper dupa gust.

cand mazarea e aproape fiarta se pune faina ,pe care o desfacem in putina apa si o rasturnam in tigaie printr-o sita (deoarece este posibil sa mai fie cocoloase de faina si sa nu le rasturnam peste mazare).

se pune si pasta de tomate si aceata desfacuta in putina apa.

usturoiul il curatam si il pisam.

il adaugam peste mazare,mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Postat de Bucataras

Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar

Scurge bine tofu de zeama, apoi taie-l in bucati potrivite.  Pregateste amestecul de amidon, boia si chimen, da bucatile de tofu prin acest amestec. Incinge tigaia gratar, unge-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2010, 20:24
eu sunt lesinata dupa mazare, imi place fff mult! eu pun si putin marar la mazare de obicei.
la 30.08.2010, 22:06
ce mult imi place mazarea....dar imi este tare rau de la ea
la 30.08.2010, 22:54
o mancarica foarte buna..si eu sunt fan mazare
la 30.08.2010, 23:09
super buna si noua ne place mult asa ca 5 f mari rocsi
la 30.08.2010, 23:44
foarte buna mazarea

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking