Ingrediente
- 1,5 kg faina
- 375 gr iaurt
- 4 oua mari
- 200 gr unt
- 300 ml lapte
- 350 gr zahar
- 2 pliculete vanilie
- un praf de sare
- 2 pliculete drojdie uscata( 14 gr)
- coaja rasa de portocala
- Umplutura:
- 600 gr telemea sarata de vaca
- 200 gr smantana mai grasa
- 200-250 gr zahar( in functie de gustul personal)
- 2 pliculete vanilie
- coaja de portocala
- 1 ou si 2 galbenusuri
- Pentru uns:
- 3 galbenusuri
Mod de preparare
Cernem faina, In vasul de framantat, adaugam pe rand ingredientele uscate.
Amestecam untul topit cu laptele caldut, vanilie si zahar.
Punem iaurtul in vas peste faina, ouale si apoi laptele cu unt si zahar si coaja de portocala. Framantam un aluat bun pana nu se mai lipeste de maini.
Lasam la crescut acoperit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Impartim coca in trei.
Intre timp am pregatit branza framantand telemeaua cu zahar si vanilie( aveti grija sa o scurgeti de apa), apoi adaugam ouale.
Intindem o foaie cu mana, presaram foaia cu branza si apoi o rulam. Taiem bucati de aluat si le intoarcem pe foaia de copt gata pregatita in tava.
Ungem cu galbenus si gata la cuptor fuguta la 180 grade pentru 25-30 de minute.
Eu am facut si un cozonacel cu nuca cacao si migdale( aveam ramasa de la pragitura Greta).
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cozonacei cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (77)
|