Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 g de branza de vaca
- 100 ml de ulei
- 80 ml de lapte
- 75 g de zahar
- 1 pachetel de zahar vanilat
- 500 g de faina
- 1 pachetel de praf de copt
- faina pentru lucrat aluatul
pentru umplutura
- 2 linguri de miere
- 1 ou
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 250 g de migdale macinate
- 50 ml de smantana pentru frisca
- 1 lingura de rom
- 30 g de unt
- 100 g de gem de caise ( eu am pus de afine)
Mod de preparare
Daca branza este mai moale o punem intr-un servet si o lasam sa se scurga intr-o sita. Apoi o amestecam cu ulei, zahar, zahar vanilat intr-o pasta omogena, adaugam jumatate din cantitatea de faina si omogenizam. In cealalta jumatate din cantitatea de faina adaugam praful de copt, si o turnam pe masa de lucru. Adaugam branza si framantam totul intr-un aluat elastic pe care il punem la rece pentru 30 de minute.
In timpul acesta pregatim umplutura in felul urmator: incalzim mierea fara sa fiarba, adaugam oul si scortisoara, apoi smantana , cele 250 de g de migdale macinate si romul. Topim untul cu care vom unge pe aluatul pe care l-am intins intr-o foaie de aprox 60 pe 30 cm. Peste untul topit intindem uniform umplutura, rulam aluatul pe lungime si acest sul obtinut il taiem in doua parti egale si il lasam sa se odihneasca la rece inca 30 de min. Incalzim cuptorul la 180 de grade, pregatim o tava cu hartie de copt, si taiem fiecare jumatate de rola in 10 parti egale. Cele 20 de bucati astfel obtinute le asezam la mica distanta una de alta in tava si le coacem timp de 20 de minute . Intre timp incalzim gemul, il trecem prin sita si cu aceasta pasta ungem fiecare melc dupa scurgerea celor 20 de minute de copt. Intruducem din nou tava in cuptor si mai coacem 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu umplutura de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|