Melci din aluat in stil spaniol

Postat de BucatarialuiDodo in Dulciuri
17 Dec 2010 | 6447 vizualizari
Melci din aluat in stil spaniol

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt topit
  • 3 ouă
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 200 ml apă
  • un gălbenuş
  • susan

Mod de preparare

Într-un vas se cerne făina, iar in mijlocul ei se pune drojdia ce o dizolvăm puţin în apă caldă. Adăugăm restul ingredientelor şi frământăm un aluat potrivit. Nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea vârtos. După caz putem să mai adăugăm puţină făină sau puţină apă, pentru a ajunge la consistenţa dorită. Lăsăm aluatul la dospit pentru jumătate de oră. După ce aluatul a crescut, îl împărţim în 18 părţi egale. Fiecare biluţă de aluat o întindem în foaie subţire, o ungem cu unt topit (ajung aproximativ 50 g unt la o porţie) şi formăm un rulou.

Fiecărui rulou îi dăm formă de melc pornind din interior spre exterior. Melcii astfel formaţi îi aşezăm în tavă, având grijă să lăsăm distanţă între ei pentru că vor creşte, îi ungem cu gălbenuş de ou şi presărăm susan.

Dăm tava în cuptor până ce melcişorii noştri se rumenesc. Pentru a fi siguri puteţi încerca aluatul cu scobitoarea, însă 20 de minute sunt suficiente pentru a se coace.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci din aluat in stil spaniol" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert mucenici cu aluat de cozonac

Postat de licurici_lra

Desert mucenici cu aluat de cozonac

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu lamaie

Postat de Ina

Fursecuri fragede cu lamaie

Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul .  Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare. Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2010, 18:40
la 17.12.2010, 18:49
ce bine arata....
la 17.12.2010, 19:28
frumosi!5
la 17.12.2010, 19:55
Bun,bun
la 17.12.2010, 20:34

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking