Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon

Postat de simona72 in Paste
30 Oct 2014 | 2746 vizualizari
Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon

In continuarea retetelor de toamna cu dovleac, am incercat paste cu dovleac... la care am adaugat bacon pentru un plus de savoare si cimbru pentru aroma. Sunt bune rau, iar crusta este by Jamie Oliver...

Ingrediente

  • 350 gr paste melcisori
  • 500 gr dovleac placintar curatat si taiat cubulete
  • 1 borcan sos de rosii pentru paste
  • 6 felii de bacon(eu nu am gasit bacon cu grasime putina, asa ca am cumparat pulpa de porc crud-uscata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr branza fondue sau cascaval, branza cheddar...
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 150 gr pesmet facut in casa

Mod de preparare

Se pun 3 litri apa cu 1 lingurita sare pe foc. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se lasa sa fiarba 5 minute. 

Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri ulei de masline. Se taie feliute 3 felii de bacon sau pulpa de porc si se adauga in tigaia incinsa. Langa bucatelele de bacon se pun si cele 3 felii intregi de bacon. Dupa ce s-a prajit baconul, cele 3 felii se dau deoparte, iar langa bucatelele prajite se adauga dovleacul taiait cubulete. Se lasa sa se prajeasca pana dovleacul se rumeneste putin. In timpul prajirii se mai adauga cate 1-2 linguri de apa in care fierb pastele, pentru a evita arderea baconului. La sfarsit se adauga 1 praf de sare, piper si 1/2 lingurita cimbru uscat. Se amesteca, se lasa sa se intrepatrunda aromele si se adauga borcanul de sos de rosii, se lasa pe foc sa dea in clocot.

Pentru crusta:eu am avut pesmetul facut dinainte.  Puneti feliile de bacon prajite in robotul de bucatarie, lasati sa se marunteasca, adaugati pesmetul, mai dati cateva pulsatii robotului, cat sa se amestece baconul cu pesmetul, adaugati 1 praf de sare si piper si 1/2 lingurita de cimbru uscat. Amestecati.

Pentru asamblare: amestecati melcisorii fierti cu sosul de rosii si dovleac, puneti compozitia intr-un vas termorezistent, adaugati jumatate din branza fondue taiata cubulete, amestecati toate ingredientele. Deasupra puneti restul de branza fondue taiata cubulete si amestecul pentru crusta. Dati vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Serviti pastele calde. Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Postat de mihaelar63

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute...

Citeste continuarea

Paste umplute cu urda si marar

Postat de andaoana

Paste umplute cu urda si marar

Faina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2014, 12:15
Votez "pentru".
la 30.10.2014, 12:16
bun bun
la 30.10.2014, 12:17
Bun
la 30.10.2014, 12:18
padre esti de-al meu!
la 30.10.2014, 12:18
Adele, Motan, multumesc!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking