Melcisori cu rahat si miere

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
19 Mar 2013 | 4163 vizualizari
Melcisori cu rahat si miere

Am vazut reteta la Gusti Bucataras si mi-a placut din prima.Am tot asteptat sa gasesc garant pentru aluaturi dospite,nici o sansa in Campina,am incercat la Ploiesti,nici acolo,de parca e din aur garantul asta.Asa ca m-am documentat cam ce este garantul si am improvizat,la risc,dar a meritat,mi-au iesit,zic eu....

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar farin
  • 600 g faina
  • 1 plic drojdie uscata DR.Oetker
  • 1 plic praf de copt DR.Oetker
  • 150 g margarina rama
  • 250 ml lapte
  • cca 200-300 g rahat colorat
  • cca 100 g miere

Mod de preparare

Topim margarina si o lasam sa se raceasca. 3 galbenusuri le frecam cu 50 g zahar farin si cu 100 g margarina topita si racita.

Separat amestecam faina cu praful de copt si drojdia uscata. Peste galbenusurile frecate adaucam 100 ml lapte, omogenizam si turnam peste faina. Framantam adaugand si restul de lapte. Se formeaza o coca pe care o lasam la dospit 15-20 minute, dupa care intindem o foaie, intindem si restul de margarina si impachetam. Apoi intindem foaia si o impartim in 12 fasii lungi de cca 2 degete grosime. Punem rahatul, strangem fasiile, rasucim si formam melcisorul.

Galbenusul ramas se amesteca cu o lingura de lapte si se ung melcisorii, se dau la cuptorul preincalzit cca 30-35 minute. Se ung cu miere cand sunt scosi din cuptor.

Sunt deliciosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu rahat si miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasca cu branza

Postat de rocsi_1612

Pasca cu branza

Aluatul: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema. Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella

Postat de RuxyRux

Salam de biscuiţi, reţetă  cu eugenii si nutella

Salam de biscuiţi, reţetă  cu eugenii si nutella Se pune laptele pe foc la infierbantat, in el vanilia, apoi rahatul, untul si se amesteca pana la topire. Se adauga eugeniile, biscutii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2013, 18:08
buni buni
la 19.03.2013, 18:08
Au ieşit frumos. Comentez liniştit şi nu cer. Bravo Cleme!
la 19.03.2013, 18:10
la 19.03.2013, 18:19
ce bine arata
la 19.03.2013, 18:27
frumusei melcisori

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking