Melcisori cu spanac - de post

Postat de ana77 in Mancaruri de post
20 Mar 2012 | 11908 vizualizari
Melcisori cu spanac - de post

Un aperitiv gustos si rapid!

Ingrediente

  • 1 pachet 500 gr foietaj de post
  • 500 gr spanac de la congelator am avut eu
  • 1 ceapa
  • 100 ml suc rosii
  • 4 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura mica marar
  • sare

Mod de preparare

- se pune aluatul la dezghetat la frigider peste noapte sau se face un aluat pt rulada aperitiv de post din - 1 cana apa, 1 cana ulei, 1 lingurita sare si faina cat cuprinde cca 500-600 gr si se pune la rece pana este gata umplutura - se fierbe spanacul in apa 10 min dipa care se scurge

- se caleste ceapa tocata f fin in ulei cu putina apa si cand s-a inmuiat se adauga sucul de rosii, spanacul si se lasa sa fiarba 10 min la foc mic dupa care se pune sarea, usturoiul tocat fin sau dat pe razatoare si mararul tocat si se mai lasa sa dea cateva clocote

- se pune spanacul racit putin la scurs intr-o strecuratoare

- se intinde o foaie dreptunghulara din aluat si se intinde spanacul iar apoi se ruleaza foaia si se taie cu un cutit bine ascutit in bucati de 3-4 cm

- se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza buc de aluat umplut culcate in tava si se preseaza putin cu mana ca sa arate ca un melc

- se dau la cuptorul incins la 180 C pt 30-40 min pana se rumenesc frumos

- se lasa sa se raceasca putin in tava, se desprind usor si se aseaza pe un platou

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu spanac - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Postat de Bucataras

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de vinete pane cu sos de rosii:  Rumeniți ușor mugurii de pin într-o tigaie. Curățați de coajă si tăiați vinetele în fâșii...

Citeste continuarea

Curry de ciuperci cu lapte de cocos

Postat de Bucataras

Curry de ciuperci cu lapte de cocos

Spala, curata ciupercile si usuca-le cu un prosop de hartie.  Pune in tigaie uleiul la incins si adauga ghimbirul si usturoiul tocate marunt si ceapa taiata pestisor. Amesteca, lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2012, 16:28
imi place
la 20.03.2012, 16:31
buni
la 20.03.2012, 16:46
la 20.03.2012, 16:56
Va multumesc!
la 20.03.2012, 17:27
foarte buni

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking