Mere cu bundita

Postat de Zamfira in Dulciuri
18 Mar 2013 | 3199 vizualizari
Mere cu bundita

Desert extrem de aromat, un gust perfect dulce-acrisor. Originea acestui desert ,,svab". Svab: coloniştii germani, francezi, italieni şi spanioli aşezaţi în secolul al XVIII-lea în unele regiuni din Banat şi din Transilvania, germ. Schwabe. Recomand acest desert celor care nu sunt la dieta :)), odata gustate aceste mere cu bundita, nu vor putea fi lasate deoparte pana nu le gatam. Sa aveti pofta!!!

Ingrediente

  • 5-6 mere dulce acrisoare, foarte bine coapte (moi)
  • 250-300 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 300 ml apa
  • zahar pudra vanilata
  • scortisoare
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Spalam, curatam merele de coaja si le taiem rondele indepartand mijlocul marului cu o lingurita.

Pudram rondelele cu faina si apoi le dam prin aluat (bundita).

Aluat (bundita): amestecam faina, oul, laptele si apa, adaugam un pic de sare, apoi adaugam zaharul. Omogenizam foarte bine aluatul,  trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa ca o smantana (mult mai consistententa decat compozitia pentru clatite).

Rondelele date prin faina si aluat sunt prajite in ulei incins (5-7 minute pe fiecare parte).

O recomandare: prajiti merele intr-un vas, tigaie, etc. cu capac...merele cu bundita sunt foarte neastamparate.

Scoateti rondelele pe un servet absorbant.

Cand se mai racesc rondelele, le pudram cu zahar pudra vanilata si scortisoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere cu bundita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu nuca de cocos

Postat de rocsi_1612

Chec cu nuca de cocos

Intr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos. In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma...

Citeste continuarea

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Postat de sufletista

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Intr-un bol adaugam zaharul, nuca macinata, stafidele, fulgii de ovaz, scortisoara, esenta de vanilie, untul taiat cubulete. Curatam merele de cotor, le stropim cu zeama de lamaie, le intepam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2013, 19:14
uite, uite Laura, ma intrebai daca am adus ceva...am adus (nu-i ca soricu' ))da tare bune sunt))))
la 18.03.2013, 19:16
eu nu sunt la dieta! mi-ai facut pofta
la 18.03.2013, 19:16
))
la 18.03.2013, 19:16
Laura fuga la mine..mai am ))
la 18.03.2013, 19:17

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking