Merlucius cu ou si malai, la cuptor

Postat de mihaelar63 in Peste
1 Mar 2021 | 2302 vizualizari
Merlucius cu ou si malai, la cuptor

Recunosc, imi place merluciusul !!! Este o placere cu reminescente comuniste cand ori vroiai ori ba iti puneau [ pentru o hrana sanatoasa :D } si pe masa de nunta peste si chiftelute de peste . Privind in urma , nu spun ca a fost un obicei rau .  

Ingrediente

  • 600 gr merlucius congelat -3 buc .
  • 200 gr faina malai grisat
  • 100 gr faina alba
  • 2 oua
  • 1 lingurita piper cu lamaie
  • ulei vegetal pentru pulverizat
  • Sos :iaurt gras grecesc + usturoi
  • broccoli bio preparat la aburi
  • rosii cherry
  • sare

Mod de preparare

  1.  Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei .
  2. Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma .
  3. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatorele si apoi se spala pestele .
  4. Merluciusul are doar sirea spinarii , un os central care se poate scoate cu usurinta chiar cu mana goala .
  5. Am taiat pestii in doua in parti egale .
  6.  Nu va uotati dupa coada pentru ca a fost pastrata pentru o supa de peste :D
  7. Ouale se bat spuma cu putina sare
  8. Se condimenteaza pestele cu sare si cu piper cu lamaie .
  9. Dati bucatile de merlucius  intai prin faina alba , apoi prin ou batut .
  10. La sfarsit se tavaleste prin faina de malai .
  11. Transferati bucatile astfel impanate intr-o tava cu folie de copt .
  12. Pulverizati deasupra ulei vegetal de floarea soarelui .
  13. Coaceti la 180 gr C timp de 30 minute .
  14. Incercati pestele  din cand in cand , sa nu se usuce prea tare . Trebuie sa fie putin fraged .
  15. Alaturi de merluciusul cu ou si malai am pu un sos simplu cu usturoi , iaurt grecesc si putina sare .
  16. La servire merluciusul a avut alaturi de sos , rosii cherry si broccoli preparat la aburi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius cu ou si malai, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Postat de mihaelar63

Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Pestele se spala bine si se curata in interior. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2021, 18:15
Bun peste ai facut!
la 01.03.2021, 19:01
Ne place mult!
la 01.03.2021, 19:05
Cam bun draga mea, cam bun
la 01.03.2021, 19:07
la 01.03.2021, 19:16
Bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking