Ingrediente
- 600 gr merlucius congelat -3 buc .
- 200 gr faina malai grisat
- 100 gr faina alba
- 2 oua
- 1 lingurita piper cu lamaie
- ulei vegetal pentru pulverizat
- Sos :iaurt gras grecesc + usturoi
- broccoli bio preparat la aburi
- rosii cherry
- sare
Mod de preparare
- Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei .
- Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma .
- Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatorele si apoi se spala pestele .
- Merluciusul are doar sirea spinarii , un os central care se poate scoate cu usurinta chiar cu mana goala .
- Am taiat pestii in doua in parti egale .
- Nu va uotati dupa coada pentru ca a fost pastrata pentru o supa de peste :D
- Ouale se bat spuma cu putina sare
- Se condimenteaza pestele cu sare si cu piper cu lamaie .
- Dati bucatile de merlucius intai prin faina alba , apoi prin ou batut .
- La sfarsit se tavaleste prin faina de malai .
- Transferati bucatile astfel impanate intr-o tava cu folie de copt .
- Pulverizati deasupra ulei vegetal de floarea soarelui .
- Coaceti la 180 gr C timp de 30 minute .
- Incercati pestele din cand in cand , sa nu se usuce prea tare . Trebuie sa fie putin fraged .
- Alaturi de merluciusul cu ou si malai am pu un sos simplu cu usturoi , iaurt grecesc si putina sare .
- La servire merluciusul a avut alaturi de sos , rosii cherry si broccoli preparat la aburi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius cu ou si malai, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|