Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
2 Apr 2011 | 11472 vizualizari
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

"Falafel" sunt niste chifteluţe specifice tarilor arabe care se prepara din boabe de naut si/sau boabe de bob de gradina(fava beans). Sunt, pe departe, cea mai populara mancare araba: atat de populara incat gigantul alimentar Mc Donalds serveste acum Mc Falafel. Se serveste la micul dejun, ca antreu inclus in “meze”, cu lipie araba sub forma de sandvici cu salata verde,hummus,pasta de ardei iute,muraturi si salata araba cu tahini. Lipia araba se deschide in forma de buzunar si se umple cu falafel si salata. Se mai fac sandviciuri cu falafel si cu cornuri. Toate strazile oraselor arabe sunt impanzite de restaurante populare care pregatesc “hummus”, “fool “si “falafel”. In Iordania,Palestina,Siria si Liban se prepara din boabe de naut; in Egipt din bob.

Ingrediente

  • 1 cana de boabe de naut uscate  
  • 1/2 cana de  boabe uscate de bob de gradina( fava beans)  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 3 catei de usturoi  
  • 2 linguri de faina  
  • 2 linguri de frunza de patrunjel verde  
  • 2 linguri de frunza de coriandru verde( sau o lingurita de coriandru uscat macinat)  
  • 1 lingurita de sare( sau dupa gust)  
  • 1/4 lingurita de piper proaspat macinat  
  • 3/4 lingurita de chimin macinat  
  • 2 lingurite seminte de susan  
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar  
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta.

Se scurge apa si se dau prin masina de tocat carne; se pun intr-un bol.

Ceapa, usturoiul,frunza de patrunjel si coriandru se mixeaza intr-un blender; se adauga la pasta de naut si bob impreuna cu restul ingredientelor.

Daca pasta este prea uscata se poate adauga putina apa.

Pasta se lasa la rece 30 de minute.

Se fac din aceasta pasta chifteluţe care se prajesc in ulei fierbinte pana iau o culoare aurie, cca 3-4 minute.

Chifteluţele se pot face si cu ajutorul unei linguri speciale care se poate cumpara la magazinele de ustensile pentru bucatarie.

Se servesc cu lipie araba, cu hummus,cu sos de susan( tahini).

Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Mancare de spanac cu orez

Postat de licurici_lra

Mancare de spanac cu orez

Orezul se lasa 10 min in apa rece. Spanacul se curata de codite si se rupe mai mic. Ceapa si firele de usturoi se toaca marunt. Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga orezul si se mai...

Citeste continuarea

Covrigei crocanti de post

Postat de Ina

Covrigei crocanti de post

Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2011, 15:50
Ca intotdeauna, o prezentare de nota 10!
la 02.04.2011, 16:04
la 02.04.2011, 16:49
copiii mei sint topiti dupa falafel
la 02.04.2011, 17:35
f interesant
la 02.04.2011, 21:17
Va multumesc

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking