Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
2 Apr 2011 | 9853 vizualizari
Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

"Falafel" sunt niste chifteluţe specifice tarilor arabe care se prepara din boabe de naut si/sau boabe de bob de gradina(fava beans). Sunt, pe departe, cea mai populara mancare araba: atat de populara incat gigantul alimentar Mc Donalds serveste acum Mc Falafel. Se serveste la micul dejun, ca antreu inclus in “meze”, cu lipie araba sub forma de sandvici cu salata verde,hummus,pasta de ardei iute,muraturi si salata araba cu tahini. Lipia araba se deschide in forma de buzunar si se umple cu falafel si salata. Se mai fac sandviciuri cu falafel si cu cornuri. Toate strazile oraselor arabe sunt impanzite de restaurante populare care pregatesc “hummus”, “fool “si “falafel”. In Iordania,Palestina,Siria si Liban se prepara din boabe de naut; in Egipt din bob.

Ingrediente

  • 1 cana de boabe de naut uscate  
  • 1/2 cana de  boabe uscate de bob de gradina( fava beans)  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 3 catei de usturoi  
  • 2 linguri de faina  
  • 2 linguri de frunza de patrunjel verde  
  • 2 linguri de frunza de coriandru verde( sau o lingurita de coriandru uscat macinat)  
  • 1 lingurita de sare( sau dupa gust)  
  • 1/4 lingurita de piper proaspat macinat  
  • 3/4 lingurita de chimin macinat  
  • 2 lingurite seminte de susan  
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar  
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta.

Se scurge apa si se dau prin masina de tocat carne; se pun intr-un bol.

Ceapa, usturoiul,frunza de patrunjel si coriandru se mixeaza intr-un blender; se adauga la pasta de naut si bob impreuna cu restul ingredientelor.

Daca pasta este prea uscata se poate adauga putina apa.

Pasta se lasa la rece 30 de minute.

Se fac din aceasta pasta chifteluţe care se prajesc in ulei fierbinte pana iau o culoare aurie, cca 3-4 minute.

Chifteluţele se pot face si cu ajutorul unei linguri speciale care se poate cumpara la magazinele de ustensile pentru bucatarie.

Se servesc cu lipie araba, cu hummus,cu sos de susan( tahini).

Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab -3."Falafel"-Chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

Postat de merisor67

Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam. Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele. Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in...

Citeste continuarea

Cartofi in sos de rosii

Postat de RODIMUR

Cartofi in sos de rosii

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.04.2011, 15:50
Ca intotdeauna, o prezentare de nota 10!
la 02.04.2011, 16:04
la 02.04.2011, 16:49
copiii mei sint topiti dupa falafel
la 02.04.2011, 17:35
f interesant
la 02.04.2011, 21:17
Va multumesc

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking