Cornuri cu gem

Postat de vio_dreams in Mancaruri de post
16 Apr 2013 | 10645 vizualizari
Cornuri cu gem

Perfecte dimineata la cafeluta, pentru cei mici la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte, pentru pachetelul pentru scoala sau serviciu, sau pur si simplu pentru a va satisface nevoia de dulce!

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 25 gr margarina

pentru umplutura:

  • 200 gr gem
  • pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri miere

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea.

Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa framantati aluatul e suficient sa il amestecati bine. Daca nu le faceti de post puteti adauga lapte in loc de apa.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Presaram faina pe suprafata de lucru , impartim aluatul in doua si intindem cate o foaie de aluat nu prea groasa.

Taiem foaia de aluat in 8 triunghiuri aproximativ egale ( mai intai in doua, apoi in patru si la final in 8). Punem pe fiecare triunghi de aluat cate o lingura de gem. Nu puneti foarte mult gem (ca mine) fiindca o sa curga la copt.

Rulam triunghiurile de la baza inspre varf avand grija ca varful sa ramana dedesupt. Asezam cornurile astfel obtinute in tava si le lasam la dospit jumatate de ora.

Dizolvam mierea in apa calduta obtinand astfel un sirop cu care ungem cornurile.

Dam la cuptoru pana se rumenesc.

Scoatem cornurile pe un platou  si cat sunt inca fierbinti le pensulam bine cu sirop pe toate partile. Aceasta operatiune are rolul de a pastra cornurile moi mai multa vreme.

Sunt perfecte dimineata pentru gustarea copiilor, alaturi de un pahar cu laptic,  pentru pachetel pentru gradinita sau scoala, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Desert croissante umplute

Postat de mirela0911

Desert croissante umplute

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2013, 23:31
foarte bune
la 17.04.2013, 05:47
Bune si pufoase.
la 17.04.2013, 06:50
frumoase
la 17.04.2013, 07:56
Intr-adevar perfecte!
la 17.04.2013, 08:15

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking