Midii marinate & Cartofi prăjiţi (Moules & Frites)

Postat de DinDragostePentruGatit in Fructe de mare
2 Apr 2012 | 6854 vizualizari
Midii marinate & Cartofi prăjiţi (Moules & Frites)

Prima dată am mancat scoici în Paris, la sora mea. Mi-au plăcut...nu mi-au atras atenţia înainte de a le gusta, iar acum...iammy!!!

Ingrediente

  • 1.5 kg midii;
  • 1 ceapă;
  • 1 căpăţână de usturoi;
  • 200 mL vin alb;
  • ulei de măsline;
  • pătrunjel;
  • sare; piper.
  • Cartofi prăjiţi
  • 6 cartofi mari;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare; piper.

Mod de preparare

Pentru început se spală foarte, foarte bine midiile, cu o perie. 

Se scoate "mustaţa" :)) şi se ţin în apă în jur de 30 minute, pentru a sedimenta eventualele fire de nisip.

Se căleşte ceapa + usturoiul (tocate mărunt).

Se adaugă midiile apoi vinul.

Se condimentează cu sare şi piper.

Se acoperă şi se fierb timp de 4-5 minute, până se desfac toate midiile.

La final se presară pătrunjelul tocat.

Se servesc alături de cartofi prăjiţi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii marinate & Cartofi prăjiţi (Moules & Frites)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Arc de creveti cu orez basmati

Postat de doralinda72

Arc de creveti cu orez basmati

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma...

Citeste continuarea

Tagliolini al nero di seppia e cozze

Postat de mihaelar63

Tagliolini al nero di seppia e cozze

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg . Legumele se curata si se spala . Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 20:27
foarte bune!prima servita,nu scapi)
la 02.04.2012, 20:38
Nici nu-mi doresc sa scap de voi! Sunt noua in cartier , voi trece pe la voi, acum sunt abia la stadiul postarilor, adica mut blogul aici .
la 02.04.2012, 21:13
Eeeeeeee "muti blogul aici " nici chiar asa,ca eu nu postez atatea retete si pe urma ma fac de ras in sat
la 02.04.2012, 21:23
imi plac
la 02.04.2012, 21:25
Sa inteleg ca pui aici ce-ai mai bun? Sau ce-i in trend...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking